Ontspannen bevallen met Hypnobirthing een zwangerschapscursus in Amersfoort

Wat is hypnobirthing

Ben jij zwanger? En wil je je kindje in ontspanning en vanuit eigen kracht ter wereld brengen? Maak gebruik van de technieken van hypnobirthing. Hiermee kan je op zowel bewust- als op onbewustniveau je optimaal voorbereiden op de geboorte.

Kenmerkend voor hypnobirthing is dat zowel je bewuste als onbewuste optimaal voorbereidt op de geboorte.

Ontspannen bevallen met Hypnobirthing is een zwangerschapscursus in Amersfoort.

 

Wat heb je er aan?

Een positieve geboorte ervaring is van grote waarde voor zowel de ouders als de baby. Hoe fijn is het om je baby op zachte, ontspannen wijze hier op aarde te laten komen? En hoe zou het zijn wanneer je met innerlijke kracht en vertrouwen de reis van het ouderschap start?

In de cursus ontdek je wat jij belangrijk vindt bij de geboorte (geboortewensen opstellen),  hoe je de regie houdt bij de geboorte en leer je concrete tools en technieken voor ontspanning. Zo ben je op bewust niveau al goed op weg naar een ontspannen geboorte.

Tegelijkertijd creëer je ook een positieve krachtige mindset, dat jou gaat helpen bij de geboorte én ouderschap.

Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat ons handelen voor een groot deel door ons onbewuste worden aangestuurd. Eerdere ervaringen, angsten, verhalen (zoals geboorteverhalen van anderen), overtuigingen, gedachten spelen hierbij allemaal een rol.  Met verschillende technieken laat je beperkende gedachten, overtuigingen en angsten los, en maak je contact met je innerlijke kracht en wijsheid. Topsporters maken hier al jaren gebruik van om zo het beste uit henzelf te halen.  Bevallen is natuurlijk net zo goed een topprestatie. Doe er je voordeel mee!

Juist vanuit een diepe staat van ontspanning, waarbij het kritische denken wordt omzeild, kan het lichaam ook tijdens de geboorte doen waar het voor gemaakt is.

Een veelgehoorde reactie na afloop van de training is dat cursisten opmerken dat de geleerde technieken ook op andere gebieden in hun leven een positieve uitwerking hebben. Op meerdere vlakken een fijne start van een nieuw leven dus : )

 

Hypnobirthing cursus

 

Hypnose? Is dat niet zweverig?

Heel herkenbaar, deze vraag. Dat vroeg ik mezelf ook af toen ik voor het eerst met hypnobirthing in aanraking kwam. Voor mij is het juist zo belangrijk om zo’n bijzonder moment als een geboorte bewust mee te maken en niet in een slaaptoestand ben, waar ik me na afloop niets meer van kan herinneren. Gelukkig weet inmiddels dat je met hypnobirthing juist met aandacht aanwezig bent bij de geboorte én dat je met deze vorm van hypnose ook alleen dat ervaart wat je wilt ervaren en hier bewust voor kiest (Het is dus heel anders dan de toneelhypnose!).

Waarschijnlijk zal je merken dat een hypnotische staat of trance, juist een heerlijke ontspannen staat is, dat je uit het dagelijks leven ook wel herkent. Ben jij wel eens helemaal in het verhaal van een goed boek of een film gedoken, waarbij de buitenwereld er even niet toe doet? Of herken je het dat je op de snelweg rijdt en ineens al bijna thuis bent, zonder dat je heel bewust de route hebt ervaren? Allemaal voorbeelden van een hypnotische staat.

 

Verschil tussen hypnose en geleide meditatie

Meditatie en hypnose hebben zeker wel wat overeenkomsten. Zo kan je bij beide een heerlijke diepe ontspannen staat bereiken. Natuurlijk zijn er ook allerlei soorten hypnoses en meditaties en over het algemeen verschillen ze van elkaar dat een hypnose doelgerichter is en gericht is iets te veranderen, waarbij de persoon in trance vatbaar is voor helpende suggesties. Geleide meditaties zijn over het algemeen meer gericht op inzichten te verkrijgen.

 

Opbouw van de cursus

Hypnobirthing oefeningen

 

Bij de cursus worden verschillende oefeningen gegeven:

  • Drie soorten ademhalingsoefeningen (één voor algemene ontspanning, één voor tijdens de golvingen (weeën) en één geboorteademhaling (als alternatief op het persen).
  • Houdingen
  • Massage door de geboortepartner
  • Ontspanningsoefeningen
  • Zelfhypnose
  • Helpende gedachten (affirmaties)
  • Loslaten van beperkende gedachten en ervaren.
  • Ideale geboorte ervaren

Een deel van deze oefeningen krijg je ook als mp3 mee, zodat je er ook thuis mee kan trainen. Hoe vaker je oefent hoe makkelijker het ook wordt om de diepe staat van ontspanning te bereiken.