Over MamaRijk

MamaRijk staat allereerst voor de Rijkdom van het moederschap; een gevoel en ervaring dat moeilijk in woorden te vatten is. Tegelijkertijd staat MamaRijk ook voor de nieuwe wereld waar een moeder in komt te staat. Een wereld vol nieuwe wegen door nog onontdekte gebieden. Een prachtige, intense en wellicht ook spannende fase! MamaRijk is opgericht door Paula Wanner en biedt begeleiding, training en producten om vanuit eigen kracht, in verbinding met jezelf en je kind deze nieuwe wereld te ontdekken. 

Over mij

Mijn naam is Paula Wanner (1982). Mijn omgeving omschrijft mij als enthousiast, betrokken en met een sterke interesse in wat er daadwerkelijk leeft in mensen. Sinds 2009 woon ik met mijn man in Leusden (bij Amersfoort). In 2012 zijn we de gelukkige ouders geworden van onze dochter Iris; een prachtige nieuwe periode. In 2014 en 2017 hebben ook onze zonen Evan en Noran ons leven mogen verrijken.

Mijn zwangerschappen heb ik als een bijzondere tijd ervaren. Naast de lichamelijke veranderingen merkte ik dat ik ook op emotioneel en spiritueel niveau werd voorbereid op het ‘moederschap’.  Het heeft me veel geholpen om bewust bij deze aspecten bewust stil te staan. De geboortes zijn voor mij een prachtige ervaringen waar ik met enorm veel ontroering, trots en dankbaarheid op terugkijk. Het ‘mama-zijn’ voelt voor mij verrijkend en op sommige momenten als een ware ontdekkingsreis in het ‘mamarijk’. Deze ervaringen hebben mij geïnspireerd tot het geven van trainingen en begeleiding aan (toekomstige)ouders.

Het is mijn passie ouders te inspireren en begeleiden om met vertrouwen en om vanuit eigen wijsheid en kracht het ouderschap vorm te geven.

Werkervaring, opleidingen en trainingen

Ik ben afgestudeerd als onderwijskundige en leerkracht basisonderwijs. Ik heb meerdere jaren als onderwijskundige gewerkt.

Voor de bevallingsbegeleiding heb ik de doulatraining gevolgd bij JJdoulatraining van Jennifer Walker en Jacky Bloemraad-de Boer.

Voor de cursus Hypnobirthing heb ik in 2013 de officiële internationale training ‘Hypnobirthing for Practitioners’ gevolgd. In 2015/2016 heb ik als aanvulling hierop de opleiding tot hypnotherapeut gevolgd bij Hypnovision. Ik ben tot 2020 lid geweest van de Nederlandse Vereniging voor HypnoBirthing waar ook onderling intervisie en bijscholing plaatsvindt.

Daarnaast heb ik met veel plezier bij verschillende geboorte-experts trainingen en workshops gevolgd;

– Gail Tully – Spinning Babies
–  
Stephanie Larson – Dancing for Birth’
–  
Rebecca Visscher
Sarah Buckley
– Anna Verwaal  – From womb to world

Door de jaren heen heb ik diverse trainingen en opleidingen doorlopen op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (Practitioner opleiding bij NTI-NLP), spiritualiteit en Verbindende Communicatie (ook wel geweldloze communicatie genoemd). Voor het communiceren in verbinding heb ik zowel basiscursus, verdiepingscursus als het  integratiejaar-traject van Geweldloze Communicatie gevolgd bij Vine-coaching. In 2016 heb ik bij de training Opvoedingsopstellingen voor professionals gevolgd bij Marianne Langemeijer van kwaliteitsopvoeding.

 

“Giving birth should be your greatest achievement, not your greatest fear.”

~Jane Weideman