Veelgestelde vragen over de cursus ontspannen bevallen met Hypnobirthing

In welke periode kunnen we het beste starten met de cursus?

Hoe eerder je start met de cursus, hoe meer tijd je hebt om de aangeboden oefeningen helemaal eigen te maken. De technieken die je leert, helpen je om ook in de zwangerschap te genieten van de diepe ontspanning en het contact met je kind.
Veel stellen starten vanaf de 20 weken zwangerschap. Ook in de laatste fase van de zwangerschap is deze cursus nog steeds waardevol om te volgen.

Is het de bedoeling dat mijn partner ook mee doet?

Ja, de cursus Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing volg in eerste instantie samen met je partner. Door samen de oefeningen en technieken te krijgen wordt helder wat jullie belangrijk vinden rondom de geboorte. Met deze voorbereiding kunnen jullie je eigen unieke rol pakken en de geboorte als een team ervaren.

Desgewenst is het zeker ook mogelijk om een deel van de sessies samen en een deel individueel te volgen.

Is deze cursus ook alleen te volgen?

Ook individueel ben je van harte welkom om de sessie te volgen. 

Soms ervaren partners vooraf weerstand om bij een zwangerschapscursus aanwezig te zijn. Mijn ervaring is dat dit snel omslaat, en ze juist enthousiast zijn over de heldere, praktische handvatten om zo een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Mocht je geen partner hebben, dan kan het waardevol zijn met een geboortepartner (bijvoorbeeld zus, vriendin, doula of moeder) de sessies te volgen.

 

Kan ik ook een herhalingscursus volgen?

Ja, dat kan zeker en is enorm waardevol. Samen kijken we hoe jullie, met de ervaring van de eerdere geboorte, met nog meer vertrouwen en inzicht de nieuwe geboorte tegemoet kunnen gaan. Een herhalingscursussen bestaat meestal uit één of twee avonden. 

Waarom een cursus van meerdere sessies?

Door meerdere avonden samen te komen, is er de tijd de oefeningen steeds meer eigen te maken en kun je tussentijds feedback te ontvangen en vragen stellen. Er is zoveel interessants en waardevols te delen over geboorte te delen dat cursisten naderhand vaak zeggen dat de lessen snel voorbij gingen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Er is niet één specifieke groep ouders waar de cursus zich op richt. Binnen een groep zijn er vaak zowel ouders die zwanger zijn van hun eerste kindje, als ouders die al een kind (of kinderen) hebben.
Kenmerkend voor cursisten is dat ze zich graag op een positieve manier voorbereiden op de geboorte en vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst keuzes willen maken. 

Hoop niet alleen op een ontspannen  geboorte, bereid je er ook op voor.

Ben je zwanger? Doe de zwangerschapscursus HypnoBirthing en ervaar ook hoe jij ontspannen en liefdevol kan bevallen.

Zwangerschapscursus Hypnobirthing, de praktische zaken

• De cursus bestaat veelal uit 3 tot 5 sessies van 1,5 tot 2 uur.
•  De cursus wordt gegevens door een internationaal getrainde HypnoBirthing docent en tevens Hypnotherapeut.
• De HypnoBirthing technieken zijn overal toepasbaar: thuis, in het ziekenhuis of geboortekliniek.
• Je volgt deze cursus samen met je (geboorte) partner. Tegelijktijd zijn individuele sessies ook mogelijk.
• Je ontvangt verschillende materialen en ontspanningsoefeningen om thuis aan de slag te gaan.
•  Tussen de sessies door ontvang je extra tips en informatie ter inspiratie en verdieping.
• Start tussen 15 en 32 weken zwangerschap. Bij voorkeur rond de 22 weken.
• Telefonische of e-mail begeleiding tot aan de geboorte.
•  De sessies kunnen online of aan huis gegeven worden.

 

Hele fijne cursus voor iedereen die meer ontspannen een bevalling in wil gaan. Absoluut nuttig gebleken tijdens mijn eigen bevalling! Naast nuttig is het ook nog eens erg gezellig om een aantal avonden samen te komen met meer ‘parents to-be’!

 

Sanny & Scot

Mijn vriend en ik hebben de cursus Hypnobirthing bij Paula gevolgd voor de geboorte van ons eerste kind. Niet in een geboortehuis, maar thuis ben ik in bad bevallen van een kerngezonde dochter! Paula, bedankt voor de kennis en het vertrouwen dat je ons hebt gegeven!

 

Femke & Auke