Geboorteverhaal Myrthe

Op maandag 10 februari om 16.00u. braken mijn vliezen. Ik heb direct mijn verloskundige gebeld…want we hadden besproken dat het weleens snel zou kunnen gaan. Na een half uur kwamen ook de golvingen op gang, deze ving ik rustig op met de golfademhaling en tussendoor de kalme ademhaling. Lees hier meer over hoe HypnoBirthing in zijn werk gaat.

Begeleiding verloskundige en partner

Tegen zessen besloot de verloskundige met ons naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal daar dimde onze verloskundige direct de lampen wat een rustige sfeer creëerde. Eerst ving ik de golvingen op, zittend op onze birthbal. Later koos ik er voor om op de rand van het bed te zitten. Naarmate de golvingen heftiger werden gaf Ivo me light touch massage en onze verloskundige masseerde m’n kuiten, waar ik (door de zittende houding op het bed) veel kramp in had. De hele kamer was in stilte gehuld, alleen de affirmaties, regenboogontspanning en daarna onze zelfgekozen meditatieve muziek waren te horen.

Praktijk voorbeeld HypnoBirthing

Ik zat in diepe ontspanning en liet de golvingen rustig en in stilte over me heen komen. Achteraf kreeg ik van de verloskundige terug dat alleen aan het knipperen van mijn ogen te zien was of ik een golving had. Onze zelfgekozen baarhouding ging helaas niet, gezien Myrthe met haar schouders vastzat. Onze verloskundige koos er direct voor om mij op handen en knieën te laten zitten en bleef me rustig toespreken. Dit gaf vertrouwen en ik wist daardoor wat er gebeurde en voelde me hierdoor op mijn gemak.

“Persgolfvingen zijn te doen”; met technieken van Hypnobirthing

De persgolfvingen vond ik heftig maar met behulp van de geboorteademhaling en visualisaties waren ze te doen. Binnen 15 min. was ze er, om 22.56u.. Omdat de navelstreng om haar nekje zat en ze vruchtwater in haar luchtwegen heeft gekregen kreeg ze wat hulp bij de ademhaling, maar ontzettend snel ging het goed met Myrthe. Vervolgens werd ze op mijn borst gelegd, keek me recht aan en was stil. Wat een intens gevoel, zo alert, mooi en tevreden meisje, ons dochtertje! Dank je wel Paula, dat je ons, maar vooral mij, hebt kunnen helpen een mindset teweeg te brengen waardoor ik nu terug kan kijken op een mooie, ontspannen bevalling zonder angst!