Net zwanger en niet gewaarschuwd door mijn vriendinnen. Sterkte!

Vooraf was ik niet gewaarschuwd toen ik als net zwangere voor een feestje werd uitgenodigd. Ik behoorde ineens tot de cirkel van ingewijde vrouwen. Vrouwen die al een geboorte van hun kindje achter de rug hadden én die me er alles over wisten te vertellen. Het een na het andere rampverhaal werd gedeeld, zowel van henzelf als van anderen. Net zwanger? Happy Birthing Day Gewenst of Sterkte? Zoals bijvoorbeeld ook het verhaal van de buurvrouw van het nichtje van een sportmaatje. Het leek net een wedstrijd van wie het ergste verhaal kon vertellen. Na afloop sprak een vrouw me bemoedigend toe: “Sterkte met de bevalling. Het is iets verschrikkelijks, maar je vergeet het ook wel weer heel snel wanneer je je kindje in je armen hebt.” Dit werd door de verschillende vrouwen in de cirkel beaamd. Ik keek zelf nogmaals rond. Deze middag hadden al deze vrouwen mij in geuren, kleuren en met opmerkelijk veel details over hun eigen bevalling verteld. Bijzondere, uitgesproken en vaak beangstigende verhalen. Uit elk verhaal bleek dat ze niets waren vergeten al was het soms wel 50 jaar geleden.

Net zwanger en dan bewust voorbereiden

Deze ervaring heeft mij doen besluiten om mijn bevalling ook onvergetelijk te maken. En dan op een bewuste en ontspannen manier. Via onder andere HypnoBirthing heb ik mij voorbereid op de geboorte van mijn eerste kindje. Ik kijk inmiddels met zo veel bewondering, trots en dankbaarheid terug op drie mooie bevallingen.

Net zwanger? Viering van nieuw leven

Wat zeg jij tegen vrouwen die net zwanger of bijna met verlof gaan? Een onheilspellende sterkte voor wat komen gaat? Of wens je ze juist vertrouwen, kracht en ontspanning? Een geboorte van een kind is zo’n bijzondere levenservaring voor zowel ouders als het kind. Graag zie ik dan ook een verandering in focus. Die van “sterkte bij de bevalling en dat je het snel weer mag vergeten” naar “het vieren van het nieuwe leven”. Ik wens aanstaande ouders dan ook graag een Happy Birthing Day toe! Lees meer over de voordelen van HypnoBirthing. Schrijf je in en ontvang meer positieve blogs en verhalen over zwangerschap, geboorte en ouderschap.